Je wordt tewerkgesteld op het kabinet van West-Vlaams gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe als beleidsmedewerker milieu en omgeving of als beleidsmedewerker natuur en landschap. Je maakt deel uit van een klein team, bestaande uit de gedeputeerde, de kabinetschef, twee inhoudelijke medewerkers, een communicatieverantwoordelijke en een administratief medewerker.


Over de functie

 • Je onderschrijft de manier waarop Vooruit vorm wil geven aan onze samenleving.
 • Je gelooft in de meerwaarde van het provinciale bestuursniveau.
 • Je hebt een uitgesproken interesse in beleidsthema’s milieu, omgeving, natuur en landschap.
 • Je hebt bij voorkeur een opleiding die raakvlakken heeft met deze thema’s.
 • Je bent bereid je volledig in te werken in enkele van deze thema’s om op die manier uit te groeien tot een ware expert.
 • Je bent in staat om binnen de toegewezen beleidsdomeinen de gedeputeerde te ondersteunen met beleidsadvies. Deze adviezen komen tot stand in nauw overleg met de gedeputeerde en de relevante interne en externe stakeholders.
 • Als beleidsmedewerker fungeer je als eerste aanspreekpunt van de gedeputeerde ten aanzien van de provinciale administratie.
 • In overleg met de beleidscoördinator bouw je een netwerk uit van referentiepersonen en –organisaties. Dit netwerk inspireert en ondersteunt de beleidsinitiatieven of inhoudelijke standpunten van de gedeputeerde.
 • Je hebt een vlotte pen en bent in staat om ook ingewikkelde dossiers op een bevattelijke manier samen te vatten voor een groot publiek.

Extra informatie

 • Indien noodzakelijk ben je beschikbaar na diensturen en tijdens de weekends.
 • Je standplaats is het Provinciehuis Boeverbos, Kon. Leopold III-laan 41, Brugge.

Je profiel

 1. Je bent in het bezit van een masterdiploma of een  bachelorsdiploma aangevuld met minstens vier jaar relevante en aantoonbare ervaring.
 2. Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Ons aanbod

Contractueel – voltijds (deeltijds bespreekbaar) – bepaalde duur tot uiterlijk 8 december 2024, verlenging mogelijk in functie van verkiezingsresultaten – snelle indiensttreding.

Competitieve verloning, aangevuld met een aantal reglementaire toelagen en vergoedingen, zoals vakantiegeld, eindejaarstoelage, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, gratis openbaar vervoer woon-werkverkeer, fietsvergoeding, vergoeding voor internetabonnement, thuiswerk en kabinetsvergoeding

Een gezonde work-life balance is belangrijk. Daarom bieden wij een flexibel uurrooster en de mogelijkheid tot thuiswerk. 


Verloop van de procedure

Sollicitatie per e-mail (motivatie en cv) tegen uiterlijk 22 februari naar jurgen.vanlerberghe@west-vlaanderen.be

Na selectie op basis van motivatie en cv: schriftelijke thuisproef en gesprek.

Het mondeling gedeelte heeft onder meer tot doel om, op basis van het ingediende curriculum vitae en de functiebeschrijving, de geschiktheid van de kandidaat voor de functie te toetsen, de vereiste kennis en zijn/haar persoonlijkheid na te gaan.

Het mondeling gedeelte wordt voorafgegaan door een schriftelijke voorbereiding.